Conciliere Sal-Fin

Aveți o daună şi nu vă înţelegeți cu Asiguratorul? Iată momentul prielnic să apelați la o Conciliere SAL-Fin!

Ce este concilierea ?

Concilierea este procesul prin care partile aflate in litigiu ajung la un acord sub indrumarea specializata a unui conciliator.

Ce este un conciliator ?

Conciliatorul este un specialist in domeniul financiar non bancar, o persoana independenta, impartiala, acreditata sa desfasoare o astfel de procedura prin care partile ( ASIGURATORUL si ASIGURATUL, PERSOANA FIZICA ) isi rezolva un litigiu in afara instantelor de judecata.

Cine este consumatorul ?

Consumatorul este o persoana fizica ce doveste ca a incercat sa rezolve un litigiu cu comerciantul adresandu-i-se in mod direct acestuia in decurs de maximum un an .

Beneficiile consumatorului :

-> Este o procedura gratuita.

-> Se poate realiza si online.

-> Asistenta de specialitate asigurata.

-> Birocratie scazuta.

-> Suport procedural.

Care sunt procedurile de conciliere ?

Propunerea unei soluţii (PPS) reprezintă soluţionarea unui litigiu sub supravegherea şi îndrumarea unui conciliator din cadrul SAL-FIN, ce survine ca urmare a propunerilor făcute de conciliatori, a sugestiilor şi concesiilor la care părţile se înţeleg în vederea soluţionării litigiului, în cadrul procedurilor SAL-FIN.

Concilierea se bazează pe cooperarea părţilor şi utilizarea, de către conciliator, a unor metode şi tehnici specifice, bazate pe comunicare şi negociere. Metodele şi tehnicile utilizate de către conciliator trebuie să servească exclusiv intereselor legitime şi obiectivelor urmărite de părţile aflate în conflict. Procedura de propunere a unei soluţii este facultativă pentru părţi şi nu poate avea loc decât în baza unui acord exprimat de părţi. La finalul procedurii, conciliatorul va propune o soluţie părţilor cu privire la conflictul supus concilierii. 

Pentru a se deschide procedura, consumatorul trebuie să se adreseze SAL-FIN printr-o cerere scrisă.

 

Pentru a ne solicita serviciile de conciliere nu ezita sa ne contactezi!

Contactează-ne acum!